Herinneringsobject in opdracht

Bijzondere belevenissen in je leven verdienen het om gezien, verbeeld te worden.  Sta je op een keerpunt in je leven of heb je iets bijzonders meegemaakt ? Is er een mijlpaal die je hebt bereikt ? Wat er ook speelt in jouw leven, iets fijns of verdrietigs,  laat het zichtbaar worden door er een natuurlijk item van te laten maken dat spreekt en raakt. Tijdens een persoonlijk gesprek ontstaat er intuïtief een idee dat in overleg wordt uitgewerkt tot een blijvende herinnering.

Mocht je zelf een herinneringsobject willen maken onder mijn begeleiding kijk dan op de pagina natuurlijke herinnering.

 

Symboliek familiepuzzel


Zij was stervende en nog jong en de familie wilde haar bij leven iets bijzonders en tastbaars geven. Omdat ze graag legpuzzels maakte had ik direct het idee van een houten familiepuzzel in de vorm van de cirkel van het leven en de oneindigheid van liefde. Een puzzelstuk voor elk familielid, inclusief zijzelf; ze blijft lid van de familie. Elk stuk in de kleur die ieder aan haar doet denken, met een eigen bloem die bij haar past.


Aan de buitenrand de stekelige kant van de beukennoot; het leven was hard, niet makkelijk voor haar. De fluweelzachte binnenkant van de beukennoot is aan de binnencirkel geplaatst; zachtheid en liefde voor haar en elkaar. De woldraden lopen door van de een naar de ander als teken van zachte verbinding.  Ze ging sneller achteruit dan verwacht, maar ze heeft de puzzel gelukkig nog kunnen zien en vond hem prachtig. Haar partner heeft de puzzel, na jaren, nog steeds en met enige regelmaat worden er bloemen in gedaan.

 

Herinneringsobject gemaakt door Marjon in opdracht van een jong gezin waarvan de moeder stervende was.  De symboliek van deze puzzel is sprekend, het is een prachtig blijvend aandenken.

Florem et Art is lid van de brancheverereniging Herinneringsspecialisten Nederland.